15.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

PONUDA OD 93 MILIONA KM JE ODLIČNA ZA RUDNIK

Najnovije vijesti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da je odlična ponuda od 93 miliona KM, koliko novi kupac /kompanija “Izrael investmen grup”/ nudi za 49 odsto akcija Vlade u rudniku “LJubija” i da to predstavlja bitnu finansijsku stabilnost u Srpskoj.
On je naglasio da je taj ponuđač za vlast u Srpskoj legitiman čim donosi garanciju najvažnijih evropskih banaka, da u tom pogledu nema razloga za sumnju, te naglasio da novi kupac daje i garanciju za održavanje postojećih radnih mjesta.

Dodik je podsjetio da je Vlada Srpske manjinski vlasnik u rudniku “LJubija” jer je ranije Vlada PDP-a i SDS-a prodala ovaj rudnik, kao i da “Mital” putem friziranja cijena isporuka i ostalog dovodi do pozicije da tamo nema dobiti.

“Dovodi nas do pozicije da smo mi tamo periferni, da 49 odsto firme ne znači ništa i da nas niko ništa ne pita. Recimo, imate dobiti od deset ili od pet miliona na godišnjem nivou, oni donesu odluku da se ta dobit upotrijebi za reinvestiranje, a mi ne možemo da dobijemo ništa. Mi smo odlučili da to prodamo”, rekao je Dodik za “TV1”.

Na pitanje zašto je koalicioni partner SNSD-a protiv prodaje rudnika “LJubija”, Dodik, koji je lider SNSD-a, rekao je da koalicioni partner ima svoj račun, ima jedan pristup, da je lider te partije iz Prijedora, gdje je uprava “Mitala” obezbijedila podršku radnika i sindikata i da se tamo pravi lažna predstava da će doći do gubitka radnih mjesta.

On je napomenuo da je “Mital” ponudio 63 miliona i to nevoljno.

Komentarišući tvrdnje opozicije da Ari Livne stoji iza ovog projekta, Dodik je rekao da je “Livne čovjek koji je više učinio za Republiku Srpsku nego cijela opozicija zajedno, a pogotovo te smlate kao što su /Igor/ Crnadak i /Branislav/ Borenović, koji sada pokušavaju da na Livneu prave neku politiku”.

“Ari Livne je moj prijatelj i to je nesumnjivo. Ja znam savršeno dobro šta
je on učinio. Samom meni je obezbijedio da se dva puta susretnem sa
pokojnim predsjednikom /Šimon/ Peresom u Izraelu i ponosan sam na to, da budem
tamo, da imamo dobru saradnju i da je razvijamo”, istakao je Dodik.

izvor: Srna

foto: Ilustracija

 

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!