2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

POPHOR “KRSMANAC” PJEVAO PRIJEDORSKIM OSNOVCIMA (VIDEO)

Najnovije vijesti

Članovi Pophora ,,Krsmanac” iz Beograda protekla dva dana pjevali su pred učenicima prijedorskih osnovnih škola. Ovaj hor čine srednjoškolci i studenti beogradskih škola i fakulteta. Svojim repertoarom, unijeli su svježinu i moderan zvuk u horsko pjevanje.

Marija Milovanović, dirigent

Dirigent Marija Milovanović pojašnjava da pjevaju uglavnom A kapelu ili uz klavirsku pratnju, izvodeći popularne strane i domaće numere.

Počeli su sa radom prije pet godina i imaju 25 članova. Na svojoj mini turneji po prijedorskim školama, Pophor ,,Krsmanac” nastupio je i u Osnovnoj školi “Jovan Cvijić” iz Brezičana.

U znak zahvalnosti za ovaj jedinstven kulturni događaj, direktorica Olivera Brdar Mirković uručila im je prigodne poklone i zahvalnicu.

Pophor ,,Krsmanac” izveo je pred učenicima dio svog repertoara: pjesmu “Vampira”, te provjerene strane hitove Farela Vilijamsa, Avićija i Sie.  “Krsmanac” je najmlađi ansambl AKUD-a „Branko Krsmanović”, Univerziteta u Beogradu, i nastupiće sutra naveče u gradskom pozorištu, u revijalnom dijelu 18.  Međunarodnog festivala horova “Zlatna vila”. Finalno veče počinje u 19 časova i 30 minuta.

D. S.