-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

POSTAVLJENA EDUKATIVNA STAZA “UPOZNAJ ZAVIČAJ”

Najnovije vijesti

U Nacionalnom parku “Kozara” postavljena je edukativna staza pod nazivom “Upoznaj zavičaj” namijenjena učenicima nižih razreda osnovne škole, a realizovana je uz podršku Turističke organizacije grada Prijedora i kompanije “Arselor Mital Prijedor”.
Staza se nalazi u šumi između hotela “Monument” i motela “Bijele vode”. Duž nje je postavljena 21 info-tabla sa ilustracijama čiji autori su članovi Udruženja likovnih umjetnika Prijedor i kratkim objašnjenjem šta svaka ilustracija predstavlja, a osim info-tabli tu je i tematska ukrštenica o Nacionalnom parku “Kozara”.
amira-ganic
Direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić rekla je da je osnovna zamisao da djeca više, lakše, zabavnije i jednostavnije uče o svom okruženju.
“Mislimo da će dobro doći djeci koja na planinu dolaze sa roditeljima kao i đacima koji na Kozari borave u školi u prirodi”, rekla je Ganićeva novinarima u Prijedoru.

Na tablama su prikazane opšte osobine grada i sela, položaj i turistički, istorijski, sportski i rekreativni kapaciteti planine Kozare, flora i fauna Nacionalnog parka “Kozara”, rijeka Sana i značaj zaštite životne sredine, institucije kulture, vjerski objekti, sportski klubovi, folklor i privreda grada Prijedora.

ПРИЈЕДОР, 1. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - У Националном парку „Козара“ постављена је едукативна стаза под називом „Упознај завичај“ намијењена ученицима нижих разреда основне школе, а реализована је уз подршку Туристичке организације града Приједора и компаније „Арселор Митал Приједор“.
Tu je i ilustracija najvažnijih servisnih službi i brojeva telefona sa karikaturama policajca, ljekara hitne pomoći i vatrogasca, dok je za prikaz opštih podataka o saobraćaju i vrstama saobraćaja kao motiv poslužila čuvena fotografija “Bitlsa” iz 1969. godine koja se našla na naslovnici njihovog albuma “Ebi roud”.

Krajem septembra ove godine edukativnu stazu “Upoznaj Prijedor” sa tematskom ukrštenicom o gradu na Sani Turistička organizacija grada Prijedora i “Arselor Mital Prijedor” postavili su u parku u prijedorskom najmnogoljudnijem naselju Pećani.

srna

foto: Giga