9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

POVEĆANA CIJENA OGREVNOG DRVETA

Najnovije vijesti

Iako je ljeto u punom jeku, građani uveliko razmišljaju o nabavci ogreva za predstojeću zimu. Oni koji se griju na drva moraće izdvojiti nešto više novca u odnosu na prethodnu godinu. Jovan Lukić, tehnički rukovodilac Šumskog gazdinstva u Prijedoru, potvrdio je da je došlo i do povećanja cijena drveta, koje se prodaje posredstvom ovog preduzeća.

– Šumsko gazdinstvo je povećalo cijenu, zbog povećane potražnje. Velike su potrebe za ogrevnim drvetom, a mi snabdijevamo dosta javnih preduzeća – dodao je Lukić.

On tvrdi da je Šumsko gazdinstvo, u saradnji sa nadležnim institucijama u protekolm periodu sprovelo nekoliko akcija u cilju sprečavanja nelegalne sječe.

– Imali smo nekoliko sastanaka, gdje smo uspjeli iskoordinisati nekoliko akcija, a sve to u skladu sa Akcionim planom Vlade Republike Srpske iz 2015. godine o sprečavanju nelegalnih radnji u šumarstvu. Što se toga tiče, u prvih šest mjeseci ove godine imamo oko 300 kubika šumskih šteta – istakao je on.

Naš sagovornik kaže i da Prijedorčani, uglavnom, nabavljaju ogrev u privatnim šumama, gdje je, takođe, došlo do rasta cijena.

                                                                                                     B.D.