Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji apelovalo je da se uplatama u Fond solidarnosti za sanaciju štetnih posljedica izazvanog virusom korona pomogne Republici Srpskoj.
“Sredstva prikupljena u Fondu biće iskorištena za sanaciju štetnih posljedica izazvanih novim virusom korona, za oporavak privrede Republike Srpske, kao i za pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva”, navodi se u saopštenju.
U otvorenom pozivu, koje je Predstavništvo objavilo na svom sajtu, napomenuto je da je zbog epidemiološke situacije u Republici Srpskoj proglašena vanredna situacija, a potom i vanredno stanje.
Zbog toga je, kako se dodaje, Republički štab za vanredne situacije 23. marta donio zaključak o uplati novčanih sredstava na račun posebnih namjena – Fond solidarnosti.
“Sve zainteresovane pozivamo da u skladu sa svojim mogućnostima izvrše uplate u Fond i daju doprinos naporima nadležnih organa Republike Srpske za izlazak iz krize uzrokovane pandemijom”, navode iz Predstavništva.
Uplate u Fond solidarnosti mogu vršiti fizička i pravna lica, iz zemlje i inostranstva.
Svi koji se odluče da pomognu uplatom novčanih sredstava u Fond, za sva pitanja mogu kontaktirati Predstavništvo na brojeve telefona +381 11 3238633 i +381 11 3246633, kao i na mejl Predstavništva /office@predstavnistvorsbg.rs.

/SRNA/

PrethodniKon: Virus korona biće sa nama još neko vrijeme
SlijedećiKako da vam naočare ne magle zbog maski