Poziv poljoprivrednicima za proizvodnju kornišona

Poljoprivredni proizvođači sa područja Prijedora, i ove godine, mogu da se uključe u kooperativnu proizvodnju krastavaca kornišona, za njemačku firmu „Karl Kine“, koja garantuje siguran otkup. Kako kaže Boško Čoprka, upravnik dubičke ispostave firme „Karl Kine“, u toku je sklapanje ugovora sa kooperantima, a svi zainteresovani koji planiraju da se prijave, imaju još vremena.

– Svojim kooperantima nudimo kompletan repromaterijal sa sadnicama, stručnu agronomsku podršku i dobru zaradu, a njihovo je samo da posjeduju odgovarajuće zemljište. Sa sadnjom bi, ove godine, trebalo da krenemo ranije. Ako vremenski uslovi dozvole sredinom aprila, što će produžiti sezonu i obezbijediti veći prinos – rekao je Čoprka.

Ove godine otkupna cijena je 1,30 KM za prvu klasu, s tim da većina kooperanata može da ostvari bonus do 0,10 KM na ovu cijenu. Prošle godine ova firma je na području grada Prijedora imala 35 kooperanata, koji su ostvarili prinos oko sedam tona po dunumu. Otkupljeno je oko 250 tona krastavaca kornišona.

Ako imate povoljno zemljište za proizvodnju kornišona, a želite da radite i zaradite kod svoje kuće, prijavite se na brojeve telefona: 065/847-924 i 066/845-553.

M. Šodić

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!