20.8 C
Prijedor
Subota, 23 Septembra, 2023

POZIV ZA VAKCINACIJU DJECE PROTIV HPV

Najnovije vijesti

Dom zdravlja Prijedor pozvao je danas roditelje i staratelje da iskoriste pravo na besplatnu i preporučenu vakcinaciju djece protiv humanog papiloma virusa /HPV/ koja se obavlja u Higijensko-epidemiološkoj službi ove ustanove.
Pravo na besplatnu vakcinaciju imaju djeca oba pola uzrasta od 11 do 14 godina, a svako dijete koje započne vakcinaciju do 15. rođendana ima pravo da besplatno dobije i narednu dozu do kompletiranja vakcinacije.

Besplatnom vakcinacijim su obuhvaćena i sva djeca koja u prvoj polovini godine pune 15 godina ako proces vakcinacije započnu do kraja juna.

“Obavještavamo roditelje da će u narednim danima ovlašteni zdravstveni radnici Doma zdravlja Prijedor obavljati telefonsko pozivanje i zakazivanje zainteresovanih za vakcinaciju, kako bi se izbjegla mogućnost da zbog nedovoljne informisanosti neko dijete propusti mogućnost besplatne vakcinacije”, navodi se u saopštenju.

Sve dodatne informacije o procesu i značaju vakcinacije protiv HPV mogu se dobiti na brojeve telefona 052/238-104 i 066/705-747, kao i na internet stranici www.domzdravljaprijedor.ba.

SRNA