2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

PRAZNIČNE AKCIJE MO DNS-a ČIRKIN POLJE

Najnovije vijesti

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, Mjesna organizacija DNS-a Čirkin Polje, u okviru koje djeluje Aktiv žena i Aktiv mladih, juče su prigodnim poklonima razveselili mališane na Odjelu pedijatrije, prijedorske Bolnice „Dr Mladen Stojanović“.

-Ovo je postala naša tradicionalna aktivnost. Želja nam je bila da im uljepšamo Vaskrs i da im poželimo brzo ozdravljenje – rekla je predsjednik Aktiva žena DNS-a Čirkin Polje, Zorica Knežević.

Ovo je samo jedna u nizu akcija, koju organizuju tokom godine. Pomažu onima kojima je pomoć potrebna.

-Redovno održavamo sastanke i uz dogovor dolazimo do rješenja kako i na koji način nekome pomoći. Jer, naše malo, neko znači puno. Tako smo organizovali i ovu akciju, kako bi i ovi mališani znali da smo uz njih i da im uljepšamo praznik – rekao je predsjedik MO DNS-a Čirkin Polje, Zlatko Ritan.

Proslava Vaskrsa u Potkozarju, ne može proći bez tradicionalne Tucijade. Ova manifestacija, koja najviše raduje djecu, održana je u Čirkin Polju. Poznati su i pobjednici. Sara Maksimović osvojila je prvo, Sanja Soldat drugo, a Đorđa Rendić treće mjesto. Njima su uručene diplome.

– Vaskrs je najveći hrišćanski praznik, koji treba poštovati i njegovati običaje koji ga prate, te djecu učiti da budu dosljedni kako u životu, tako i u vjeri. Mi ćemo nastojati da ovu tradiciju očuvamo i da se Tucijada i dalje održava svake godine – rekla je predsjednik Aktiva mladih DNS-a Čirkin Polje, Sandra Vučkovac.

 

M.Stegić