16.8 C
Prijedor

PREMIJER SPREMAN NA RAZGOVOR SA SAVEZOM SINDIKATA

Predsjednik Vlade Republike Radovan Višković izjavio je da još nije dobio rang listu o prijedlogu plata svih radnika u Srpskoj, koju je najavio Savez sindikata Srpske, te dodao da nema ništa protiv da o tome razgovaraju.
Višković je naglasio i da premijer ne može biti prva instanca kojoj se Savez sindikata obraća već postoji hodogram kako se stvari rješavaju.

“Prvo dolazite kod svog resornog ministra i sa njim vodite pregovore. Onog momenta, ako ste nešto usaglasili ili niste, odlazite kod premijera ili predsjednika države. Kod nas je malo obrnuto”, rekao je Višković novinarima.

Višković je napomenuo kako mu se obraćaju građani Srpske i da od svojih ljudi u kabinetu insistira da odgovore na svaki taj zahtjev, ali je dodao i da se postavlja pitanje gdje su tu lokalne zajednice i druge institucije.

“Nisam neko ko je iznad naših građana, ali ako bih išao takvom logikom onda bih se 24 časa dnevno bavio pojedinačnim slučajima ili ovakvim pitanjima”, zaključio je premijer Srpske.

Savez sindikata Republike Srpske najavio je 1. maja da će dostaviti poslije prvomajskih praznika Vladi prijedlog za utvrđivanje novog sistema plata u Srpskoj čijim bi usvajanjem, kako navode, bio načinjen prvi korak u vrednovanju rada.

Predsjednik Saveza sindikata Ranka Mišić izjavila je tada da je na tom dokumentu rađeno dvije godine, te da su izvršena određena istraživanja tržišta rada i uslova za rad zaposlenih.

SRNA, foto RTRS

NAJČITANIJE