3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

PREMIJERNO IZVEDENA PREDSTAVA „LJUBAV I JOŠ NEKE STVARI“ (VIDEO)

Najnovije vijesti

U Prijedorskom pozorištu večeras je premijerno izvedena predstava „Ljubav i još neke stvari“, domaćeg glumačkog ansambla, a prema tekstu Antona Pavloviča Čehova.

– Nakon nekoliko godina, u Pozorištu Prijedor desio se praznik. Naime, svaki put kada se igra klasik poput Čehova, to je za jednu pozorišnu kuću veliki praznik. Večeras smo igrali dvije Čehovljeve jednočinke: „Prosidba“ i „Medvjed“. Rediteljka i dramaturg Lilijana Ivanović spojila ih je u jednu predstavu koja stvarno dobro funkcioniše. To se moglo vidjeti i po reakcijama publike – rekao je Dean Batoz koji u predstavi igra lik Ivana Vasiljeviča Lomova. Pored njega, glumačku postavu čine Jelena Seksen, Siniša Vučićević, Sabina Halilović i član Dramskog studija „Živko Desnica“, Milovan Srdić.

– Glumim Luku,  batlera. Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo igrati sa našim najboljim glumcima, velikim profesionalcima, a prije svega velikim prijateljima – prenio je svoje utiske nakon premijere mladi Srdić.

Poznata  pozorišna i televizijska rediteljka iz Srbije, Lilijana Ivanović, pored predstave „Ljubav i još neke stvari“, potpisuje i predstavu „Neobično veče“ koja je prošle sedmice premijerno izvedena u okviru 65. sezone Pozorišta Prijedor.

– Pošto smo prethodno radili „Neobično veče“, a to je triler sa psihološkim momentima, sada smo išli na to da izvučemo od Čehova najviše duhovitog što se može. Izgleda da smo uspjeli u tome, narodu se dopalo. Glumcima Pozorišta Prijedor sam rekla da mi je drago što sam radila s njima zato što su to talentovana djeca i dobri ljudi. Meni je jako važno kada radim s nekim, da to bude jako dobar čovjek – rekla je Ivanovićeva. Publika će predstavu „Ljubav i još neke stvari“ moći da pogleda već 13. maja, u okviru manifestacija posvećenih Danu grada Prijedora, 16. maju.

 

D. S.