17.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

PREMIJERNO “NIJE ČOVJEK KO NE UMRE” (video)

Najnovije vijesti

U Pozorištu Prijedor sinoć je na početku 66. sezone, premijerno igrana predstava “Nije čovjek ko ne umre”, po tekstu Velimira Stojanovića i u režiji Marka Misirače.

Misirača ne krije da mu je drago što je ovaj komad, napisan davnih sedamdesetih, jednog sjajnog i po malo zaboravljenog pisca Velimira Velje Stojanovića, očigledno iskomunicirao s publikom. – Drago mi je da smo ga vratili ovdje nakon 28 godina, da se ponovo igra u ovom pozorištu, sa jednim potpuno novim značenjima, ovovremenim – rekao je Misirača.

Predstavljeni su bivši učesnici proteklog rata, svi različite nacionalnosti. Zajednička im je zatočenost i bolest. Aleksandar Stojković, glumac Narodnog pozorišta RS i gostujući glumac u ovoj predstavi kaže da je ovaj komad već igrao 2009. godine u matičnom pozorištu RS. – S tim da je Velja, tad kad je to pisao, a to je kraj sedamdesetih,  kao da je nagovjestio ono što se može desiti – rekao je Stojković. U predstavi igraju još Dean Batoz, Želimir Rivić, Siniša Vučićević i Mirela Predojević, glumci prijedorskog Pozorišta.

Prije premijere promovisana je i publikacija “U sjećanju Radenko Bilbija” i u holu pozorišta otvorena izložba iz predstava u kojim je ovaj veliki stvaralac igrao ili ih režirao. Izložbu je otvorio gradonačelnik Milenko Đaković.

Prva repriza predstave “Nije čovjek ko ne umre” igra se u srijedu, 16. oktobra, s početkom u 20.00 časova. Cijena ulaznice je pet maraka.

M.Z.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!