20.8 C
Prijedor
Petak, 24 Marta, 2023

Prijedor dobio savremenu kuglašku salu (video)

Najnovije vijesti

Prijedorski Kuglaški klub ,,Rudar,,  nakon više godina čekanja dobio je vlastitu kuglanu  i to u sklopu nove sportske dvorane na Urijama. Zvanično otvaranje biće organizovano za mjesec dana, najavljuju u ovom klubu.

Bojan Hrgar, predsjednik KK Rudar Prijedor, rekao je da je  Prijedor  dobio jedan reprezentativan kuglaški objekat onakav kakav i zaslužuje zbog višedecenijske kuglaške tradicije.

U ovom klubu zahvaljuju  se na podršci gradskoj upravi, kao i resornom ministarstvu zbog  finansijske podrške izgradnje kuglane.

-Kuglaški klub ”Rudar” Prijedor broji 30 članova, ali ova  brojka zbog novih uslova biće daleko veća – tvrdi Hrgar dodajući da će se akcenat na prijemu  novih članova staviti na mladi naraštaj. Pored članova mogućnost da se okušaju u kuglanju imaće i ostali zainteresovani građani u posebnim terminima. Zvanično otvaranje kuglane predviđeno je za kraj juna.  Tom činu  prisustvovaće i selekcija Republike Srbije koja je i ove godine, četvrti put zaredom, bila pobjednik svjetskog prvenstva u kuglanu.

P.Š.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!