Na Malom gradskom trgu u Prijedoru otvoren je Festival narodnih zanata Rusije, na kojem su predstavljeni ručno rađeni predmeti. Organizator Festivala je Udruženje narodne umjetnosti i zanatstva iz Sankt Peterburga i Lenjingradske regije “Dvorana zanata”, a domaćini Turistička organizacija i Grad Prijedor.

Na desetak štandova predstavljeni su šaroliki primjerci ruskih babuški, raznih vrsta marama, kapa, šubara, vunenih čarapa, srebra, igračaka od stakla i drugih tradicionalnih ruskih predmeta. Nakon Srbije, gdje se ovaj festival održava već sedam godina, ove godine po prvi put se organizuje u Republici Srpskoj, uz podršku Turističke organizacije Srpske.

Izlagače su danas obišli domaćini: Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora, i Amira Ganić, direktor Turističke organizacije Prijedor. Izrazili su zadovoljstvo što su naši prijatelji iz Rusije, ovih dana, u Prijedoru i uvjerenje da će ova manifestacija, čiji je cilj da se srpski narod bliže upozna sa bogatstvom ruskih umjetničkih vještina, u ovom gradu postati tradicionalna.

Festival narodnih zanata Rusije biće otvoren do 25. septembra.

M.Stegić

foto: Giga

PrethodniPOLICIJSKA UPRAVA PRIJEDOR: BEZBJEDNOST STABILNA
SlijedećiVAN REGIJE DA NE IDE VIŠE OD 10 ODSTO DRVNIH SORTIMENATA