U Prijedoru nema novozaraženih virusom korona.Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se trenutno je 580 lica, a  492 su izašla i ove obaveze, rekao je Milenko Đaković komadant kriznog štaba Prijedora dodajući da se od juče u karantinu u Sportskoj dvorani nalazi 6 lica.

Đaković je podsjetio da danas prestaje zadržavanje lica koja dolaze iz inostranstva u graničnim karantinima te će ubuduće biti upućivani u karantine u lokalnim zajednicama. – S obzirom da će dolaziti neprovjereni da li su zaraženi virusom, neophodna je reorganizacija postojećih karantina. To pitanje  već sutra ćemo nastojati rješiti- istakao je Đaković ocjenjujući da ovo nije dobar potez republičkog štaba i da bi ga trebalo korigovati.

Đaković je istako da građani Prijedora poštuju naredbe Štaba i da je to dobar pokazatelj da ćemo iz ovog problema izaći sa što manje oboljelih. On je pozvao penzionere da u terminima svojih izlazaka poštuju distancu u redovima i nose zaštitne maske i rukavice. On je istakao i to da uplate na račune prijedorske bolnice, za kupovinu neophodne opreme, teku dobro i još jednom pozvao sve one koji su zainteresovanu za ovu akciju da se uključe sa svojim donacijama.

-Do danas je uplaćeno 161.000 KM koje će se koristiti u najosnovnije namjene bolnice za potrebe u toku ove vanredne situacije –rekao je on.

Kada su u pitanju  lica, kod kojih je ranije registrovan virus korona, jedno se  nalazi na liječenju u prijedorskog bolnici, a drugo je i dalje u Banjaluci i još uvijek je pod aparatima za disanje.

P.Š.

PrethodniZabranu kretanja na području prijedorske regije prekršilo osam lica
SlijedećiNOVI ZAKLJUČCI GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE