24.8 C
Prijedor

(VIDEO) PRIJEDORČANKA TATJANA OSTOJIĆ PROMOVISALA SVOJU PRVU KNJIGU

Tatjana Ostojić koja za sebe kaže da je umjetnik koji se već petnaest godina bavi ikonopisom, a u skorije vrijeme i kaširanjem ikona nije se doskoro vidjela u ulozi autora pisane riječi. Po nagovoru prijateljice oprobala se u pisanju proznih tekstova protkanih duhovnom tematikom, koje je predstavila prijedorskoj publici pod nazivom “Sunce u srcu”. Četrdesetak kraćih priča predstavljaju viđenje autorke vremena u kojem se nalazimo, gdje je materijalno ovladalo duhovnim kod ljudi i gdje ona pokušava da ukaže na prave vrijednosti, a to je prvenstveno ljubav.
“Ovo je duhovno-ljubavni roman koji sam kroz maštu i neka svoja lična iskustva pretočila u riječi. Knjigu smatram duhovnom jer čitajući duhovnu književnost mi se u stvari razvijamo i spoznajemo određene zablude koje imamo, ali dolazimo i do odgovora i spoznaja”, rekla je Ostojićeva.
Ovo je prva promocija koja je održana u porti hrama Svete Trojice u parohijskom domu i u skladu sa tim, po riječima protonamjesnika Dragana Hrvaćanina, izabran je i dan same promocije.
“Okupili smo se večeras na veliki praznik Vaznesenje gospoda Boga i spasa našega, koji nam je na nebo prokrčio put i pokazao da cilj svih nas na Zemlji je carstvo Božije. Ovo je saoborovanje po pitanju promocije knjige naše Tatjane Ostojić, koja se sa nama ovdje u crkvi svakodnevno druži i koja je prije svega dobar čovjek, vjernik i hrišćanin. Ona slijedi put Hristov i na ovaj veliki dan smo se okupili da je podržimo i da na taj način proslavljamo ime Božije”, rekao je Hrvaćanin.


“Sunce u srcu” je objavljeno u saradnji izdavačke kuće “ASoglasi” iz Zvornika i Udruženja za očuvanje tradicije.
“Jedan od razloga postojanja Udruženja za očuvanje tradicije, a između ostalog i Odsjeka za izdavaštvo i publikovanje je taj što želimo da budemo na usluzi svim našim građanima, bez obzira na njihove godine, talente i sklonosti. Ukoliko žele da iskažu neko svoje umijeće u bilo kom obliku umjetnosti, bilo da je to narodna igra, pjesma, muzika ili kao što je to u ovom slučaju pisana riječ, mi smo tu da pokušamo da im damo prostor i koliko je to u našoj mogućnosti da im pomognemo”, rekao je Željko Šormaz, direktor Udruženja  za očuvanje tradicije.
Promociju knjige upotpunili su svojim nastupom i mladi iz Srpskog pjevačkog društva “Vila”.

Renata Š. Novaković

NAJČITANIJE