Prijedorčanka upućivala SMS prijetnje, sjekirom provalila u kuću

Prijedorska policija uhapsila je Marinu B. (42) iz Prijedora  zbog sumnje da je počinila krivična djela ugrožavanje sigurnosti, oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari i narušavanje nepovredivosti stana. Tokom kriminalističke obrade utvrđeno da je osumnjičena, u četvrtak, 16. avgusta, oko 13.00 časova, došla u dvorište porodične kuće Zorana K. iz Prijedora, te je sa namjerom da fizički napadne njegovu porodicu i njihovu imovinu, sjekirom provalila ulazna vrata i ušla u kuću, u kojoj se u tom momentu nisu nalazili ukućani.

Osumnjičeno lice je sjekirom u nekoliko prostorija oštetilo više različitih predmeta, drvenu komodu u dnevnom boravku, keramičke pločice u kuhinji i kupatilu, porazbijala staklene posude i druge predmete koji su se nalazili na komodi.  “Preduzimajući dalje mjere i radnje, takođe je utvrđeno, da je isto lice dan ranije, u srijedu, 15. avgusta, putem SMS poruke drugom licu uputilo prijetnje po život, čime je počinilo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti”, navodi se u saopštenju iz PU Prijedor. Nezvanično saznajemo da je prijetnje uputila i Halilu K.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, uz čiju saglasnost su preduzete potrebne mjere i radnje. Na prijedlog tužioca, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru Marini B. odredio je mjeru pritvora u trajanju od 30 dana. Nezvanično saznajemo da je riječ o licu sklonom nasilničkom ponašanju. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, osumnjičeno lice, Marina B. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata na dalje postupanje dežurnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

K.V.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!