18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

PRIJEDORSKI SNSD ZADOVOLJAN BUDŽETOM GRADA

Najnovije vijesti

U prijedorskom Savezu nezavisnih socijaldemokrata smatraju da je usvojeni budžet grada Prijedora za 2017. godinu, koji iznosi 36,55 miliona maraka, dobro isplaniran te da neće biti problema ni sa prihodovne ni sa rashodovne strane. U ovoj partiji zadovoljni su usvajanjem njihovih amandmana, pogotovo onih koji se tiču natalitetne politike.

– Naš amandman se odnosio na pronatalitetnu politiku, gdje smo uspjeli da povisimo ovu stavku u budžetu. U tom smislu smo povećali subvenciju za prevoz đaka sa 10.000 na 20.000 KM – rekao je Dragoslav Kabić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada.                                On je dodao da se, zalaganjem odborničkog kluba ove stranke, u budžetu našao i novac planiran za rekonstrukciju društvenog doma u MZ Orlovača. Taj dom bi se, kako ističe Kabić, mogao koristiti u svrhe koje bi podržale rast nataliteta.

– Razmišljali smo, ukoliko postoji mogućnost, da Gradska uprava tamo otvori odjeljenje vrtića, jer znamo da je gradski vrtić prebukiran, da se nađu dodatna sredstva te da se na takav način osmisli funkcionisanje domova na periferiji grada – navodi Kabić.

Jedan od SNSD-ovih amandmana odnosio se na uređenje

Spomen-kompleksa „Ciglana“, gdje se nalazio koncentracioni logor za djecu u toku Drugog svjetskog rata.

Z. J.