Pojava virusa korona ujedinila je građane. Da je tako, uvjerili su nas i prijedorski voćari, koji kažu da su na raspolaganju stanovništvu, a njihov rad baziraće se, uglavnom, na dezinfekciji javnih površina, kako gradskih, tako i seoskih.

– Tu je dosta naših voćara, koji imaju tehniku i mašineriju, tako da se nadam da ćemo doprinijeti tome da se situacija drži pod kontrolom – rekao je Mladen Marjanović, predsjednik Udruženja voćara grada Prijedora.

Pored voćara, na raspolaganju su i mladi, koji su osnovali i Volonterski centar. Svi oni kojima je potrebna pomoć mogu ih kontaktirati na broj telefona 065/300-830, rekao je Radovan Đaković, sekretar prijedorskog Omladinskog savjeta.

– Trenutno nas ima 25. Donosićemo namirnice starijim ljudima, a spremni smo i da pomognemo u dezinfikaciji. Tu smo za sve što bude potrebno – istakao je on.

Solidarnost je najbitnija u ovoj teškoj situaciji, smatra Zlatko Ritan, šef Radne grupe za dezinfekciju. Bitno je, kaže, da se svi zajedno borimo protiv ovog opasnog virusa.

– U narednom periodu ćemo nabaviti nove mašine, prskalice i sredstva za dezinfekciju, tako da ćemo ovu radnu snagu iskoristiti za prskanje javnih površina. Planiramo da sve površine budu dezinfikovane i da na taj način onemogućimo virusu da napreduje – dodao je Ritan.

Iz Štaba za vanredne situacije još jednom su pozvali građane da se pridržavaju svih mjera zabrane. To se posebno odnosi na one koji su u izolaciji. Komunalna policija vršiće provjeru takvih lica i ukoliko ih ne zateknu u kući, slijede sankcije.

B.D.

PrethodniNASTAVA NA DALJINU: POZITIVNE REAKCIJE UČENIKA I RODITELJA (video)
SlijedećiVlada RS propisala vanredne mjere na području cijele Republike