Grad Prijedor dobitnik je dva priznanja prestižnog lista “Fajnenšel tajms”. U okviru pet oblasti koje su bile raspisane za gradove koji prijavljuju svoje podatke o realizaciji projekata, administrativnih procesa pa i upravljanja ljudskim resursima, Grad Prijedor je jedini na prostoru RS, pa i BiH prepoznat u dvije oblasti kao jedan od 10 najuspješnijih.

U oblasti “Upravljanje troškovima” Grad Prijedor je među mikro gradovima Evrope zauzeo treće mjesto, čime je povrđeno da je upravljanje budžetom, raspoloživim resursima i provođenje značajnih procesa u administraciji na zavidnom nivou.

– To su priznanja našem gradu da se kreće putem razvoja, te za nas predstavlja dodatnu podršku, jer nas investitori mogu potražiti na osnovu preduslova koji su potvrđeni ovim priznanjima – rekao je danas na pres konferenciji Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

U drugoj oblasti “Strategija direktnih investicija” za koju je bilo prijavljeno preko 22.000 mikro gradova Evrope, naš grad je na devetom mjestu. Na osnovu toga je potvrđeno da je Prijedor povoljno mjesto za investiranje, da su strateški pripremljene sve procedure, organizacijske jedinice kao i podsticaji koji su u korist investitorima, kako bi bili što konkurentniji.

– Ovim priznanjima je potvrđeno da je Prijedor grad razvoja i povoljnog poslovnog okruženja. Ovo govorimo na osnovu potvrđenih rezultata koja su i zvanično objavljena na stranici “Fajnenšel tajmsa” – rekla je Mirjana Ostojić, vođa tima za pripremu podataka.

Svečano uručenje priznanja Gradu Prijedoru biće održano u Kanu, 13. marta.

M.Stegić

PrethodniZA PODSTICAJE U AGRARU 600.000 KM (VIDEO)
SlijedećiPRONAĐENO OKO 29 GRAMA MARIHUANE