Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković danas je priredio prijem za Ivonu Odicki i Milicu Stijepić Ivić, mlade Prijedorčanke, koje su ostvarile zapažen uspjeh na izbornom bh. takmičenju za Međunarodni festival “Slavjanski bazar”.

– Prijavila sam se bez ikakvih očekivanja. Pjevala sam pjesme “Ne voliš je, znam” i “Marcy”. Ponosna sam što sam osvojila prvu nagradu i što ću predstavljati BiH na takvoj manifestaciji kao što je “Slavjanski bazar” – rekla je Ivona Odicki.

Ovo je veliki uspjeh i za Milicu Stijepić Ivić. Ona je završila solo pjevanje na banjalučkoj Akademiji umjetnosti. Dugo se bavi muzikom, ali kako kaže, do sada nije imala priliku da učestvuje na ovakvom takmičenju.

– Dugo sam čekala da se u Bosni i Hercegovini organizuje jedno ovakvo takmičenje, na kojem još nisam imala priliku da učestvujem. Isto kao i Ivona, došla sam na audiciju bez očekivanja, više iz neke znatiželje i da se za nas čuje. Predstavila sam se pjesmama “Zlatni dan” i “Rano je za tugu”. Zadovoljna sam nastupom i kompletnom organizacijom – dodala je ova talentovana Prijedorčanka.

Ove mlade dame ponos su grada na Sani, ističe gradonačelnik Milenko Đaković. Podsjeća da je Grad i do sada podržavao mlade talente, a tako će, tvrdi, biti i ubuduće.

– Smatram da je pred njima budućnost, a Grad Prijedor će ih podržati. Mi smo ponosni na svaki uspjeh naših mladih ljudi, koji žive i rade na području grada – istakao je gradonačelnik.

“Slavjanski bazar” jedan je od najvećih svjetskih festivala umjetnosti, potvrdio je Nikola Deretić, predsjednik Slovenskog kulturnog centra iz Banjaluke. Zato je, smatra, velika čast učestvovati na takvoj manifestaciji.

– To je nešto što bi svi mi trebali da kopiramo, jer je to turistička atrakcija i festival umjetnosti. Taj grad je nešto malo veći od Banjaluke, grad koji 20 dana živi u znaku festivala. Riječ je o državnom projektu  Rusije i Bjelorusije, a otvara ga predsjednik Bjelorusije. Sav grad se pretvori u trgovačka odredišta, prodaje se sve što krasi proizvodnju Bjelorusije. Početni kapital koji ulažu Rusija i Bjelorusija je 2.500.000 evra i to tako traje već 28 godina – objasnio je Deretić.

Izborno takmičenje za pomenuti festival održano je u Banjaluci, a nije isključeno da će ubuduće biti organizovano i u nekom drugom gradu u BiH.

B. D.

PrethodniBlicnetSI rješenja za uspješnije poslovanje vašeg preduzeća
SlijedećiPOSLOVNI INKUBATOR GENERATOR LOKALNOG EKONOMSKOG RAZVOJA (video)