Pripremna nastava i popravni ispiti (video)

U prijedorskim srednjim školama u toku je pripremna nastava i polaganje popravnih i maturskih ispita. Prioritet prilikom polaganja imaju maturanti koji su pali na popravnim ispitima ili oni koji nisu sa uspjehom odbranili maturski rad.

Predsjednica Aktiva direktora srednjih škola prijedorske regije, Valentina Sovilј, rekla je da su popravni najčešće iz matematike, fizike i stručnih predmeta.

Valentina Sovilј, predsjednica Aktiva direktora srednjih škola prijedorske regije

– U Ugostitelјsko-ekonomskoj školi radi se o matematici, ali i o stručnim predmetima poput ekonomije i monetarne ekonomije. Slična situacija je i u ostalim školama, najčešće su to stručni predmeti – dodala je Sovilјeva.

Direktor Srednjoškolskog centra Prijedor, Aleksandar Milјešić, rekao je da je u Srednjoj medicinskoj školi osam učenika pristupilo popravnom ispitu.

Aleksandar Milјešić, direktor Srednjoškolskog centra Prijedor

– Četiri učenika su pala iz fizičkog vaspitanja i to su učenici završnih odjelјenja. Oni su popravni ispit završili krajem školske godine, a danas četiri učenika, tri učenika iz predmeta fizika i jedan učenik iz dva predmeta: fizika i istorija. U našoj školi pretežno su dobri učenici, zato svake godine bilјežimo veliku prolaznost – rekao je Milјešić.

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!