PRIVREDNICI SPREMNI DA POMOGNU NABAVKU OPREME ZA PRIJEDORSKU BOLNICU (video)

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković sastao se sa prijedorskim privrednicima, a tema je bila nabavka medicinske opreme i aparata za bolnicu “Dr Mladen Stojanović”. Ovim bi se ojačali kapaciteti bolnice, ukoliko bi eventualno došlo do povećanja broja oboljelih, rekao je gradonačelnik, dodavši da su privrednici izrazili spremnost da pomognu.

 –Suta će biti otvoren žiro-račun, a biće definisano šta je to neophodno gradskoj bolnici. I pojedinci, kao i njihova preduzeća, će u skladu sa mogućnostima uplatiti sredstva za te namjene. Poziv za uplatu pomoći biće otvoren svima koji žele da daju sredstva, a sredstva će se koristiti samo za urgentne nabavke – rekao je Đaković.

Sami privrednici su poručili da su spremni da učestvuju u suočavanju sa izazovima koje nosi pandemija virusa korona, te da je vrijeme da se pokaže solidarnost i želja da se pomogne zajednici u kojoj rade.

 – Mi tu nemamo dileme. Operativni dio neka odrađuju oni koji se u to razumiju, jer mi ne znamo šta znači ovaj ili onaj aparat. Ali mi ćemo dati svoj doprinos uplatama na žiro-račun. Bez obzira što su neki već dali konkretan doprinos, mi ćemo to da nastavimo – poručio je Mladen Jelača, generalni direktor kompanije “Arselor Mital Prijedor”, dodavši da ovo treba da ohrabri i druge koji žele da pomognu, pa da uplati koliko ko može.

Direktor kompanije “Austronet” Enes Kahrimanović zahvalio se gradonačelniku što je organizovao ovaj sastanak, jer je vrijeme da se pogleda na koji način sami sebi možemo pomoći. – Moramo biti svjesni situacije, i moramo biti solidarni. Da pomognemo našoj bolnici, svim ljudima koji u njoj rade. Svim medicinarima moramo obezbijediti adekvatnu opremu kako bi oni bili zaštićeni. Jer ako oni nisu zaštićeni, onda to neće biti ni oboljeli – rekao je Kahrimanović.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!