-0.2 C
Prijedor
Subota, 28 Januara, 2023

PRIZNANJA I ZA NAJUSPJEŠNIJE PRIVREDNIKE U PRIJEDORU

Najnovije vijesti

Na sinoć održanoj manifestaciji “Izbor najuspješnijih u Republici Srpskoj za 2021. godinu” koju organizuje Privredna komora Republike Srpske, na adrese   tri  prijedorska preduzeća stigla supriznanja. Riječ je o prijedorskoj “Kalcedoniji”, Tvornici keksa  i vafla”Mira”, te preduzeću ”Lipa drvo.”

 Zorici Savić, direktorici preduzeća “Lipa drvo”, dodijeljeno je priznanje, najuspješnije žene u privredi za prošlu godinu. Laskava nagrada rezultat je višegodišnjeg rada i truda i dobrog poslovanja čak i u otežanim uslovima.

– Ja sam počastvovana  dodjelom ovog priznanja. To je rezultat mog truda, ali moram priznati i zajedničke saradnje sa mojim kolegama rukovodiocima koji su mi omogućili da dovedem ovo preduzeće u stanje kakvo je sada – rekla je Savićeva.

  Izbor najuspješnijih u Republici Srpskoj organizuje se po  18-ti put. U Privrednoj komori RS ističu da je riječ o manifestaciji na kojoj se dodjeljuju priznanja najboljim privrednicima .  Pero Ćorić , predsjednik Privredne komore RS, rekao je da svi pokazatelji jasno govore da je prošla godina bila i godina oporavka privrede u RS.

– 0no što je interesantno i što treba posebno naglasiti  je da su to rezultati bolji i od 2019.  godine . Uprkos teškim iskušenjima koje su imala ove dvije godine uz pomoć Vlade RS i mjerama koje je donijela u ove dvije godine naša privreda je uspjela da se vrati na staze uspjeha i razvoja – naveo je Ćorić   

 Premijer Republike Srpske Radovan Višković na ovoj manifestaciji podsjetio je da je prošla godina, i pored svih nedaća,  bila godina sa najboljim privrednim i ekonomskim rezultatima . 

-Broj zaposlenih u RS je u ovom momentu najveći otkad se ovi pokazatelji počeli mjeriti. Imamo prosječnu platu u februaru 1.091 KM. Ona je prošle godine u istom periodu bila 1.004 KM – podsjetio je Višković

Priznanje za investicije i zaposljavanje na ovoj manifestaciji dodjeljeno je prijedorskoj “Kalcedoniji” , te Tvornici keksa “Mira” za promociju domaće proizvodnje.

P.Š.