Stanari zgrade C4 u naselju Pećani već godinama muku muče sa fekalijama koje se izlijevaju u njihove podrume. Kažu, problem nije od juče, već traje cijelu deceniju.

Nesnosan smrad, potencijalna zaraza i uništena imovina, sve je to pogodilo stanare ove zgrade, koji su se, tvrde, obraćali svim nadležnim ustanovama i službama, ali rješenja nema na pomolu.

Biljana Mutić

– Imamo dokumente još od 2012. godine. U suštini, već pet godina  vodimo prepisku sa inspekcijama, Gradskom upravom, „Vodovodom“ i drugima. Kada se problem pojavi, oni dođu i izvuku vodu, ali problem ostaje i za mjesec dana fekalije su ponovo u podrumu – rekla je Biljana Mutić, jedna od stanara.

Nadležni u „Vodovodu“ kažu da su dobro upoznati sa situacijom u kojoj se nalaze stanari ove zgrade.

Azra Borovčanin, izvršni direktor za tehničke poslove u prijedorskom „Vodovodu“

– Taj kanalizacioni kolektor star je preko 30 godina. Urađen je betonskim metarskim cijevima. Iznad kolektora posađeno je drveće, koje je tokom godina raslo i korijenje je prodrlo između betonskih cijevi, što je uzrok zaštopavanja kanalizacije – pojasnila je Azra Borovčanin, izvršni direktor za tehničke poslove u prijedorskom „Vodovodu“. Jedino rješenje, dodaje ona, jeste rekonstrukcija mreže u ovom naselju, za šta Projekat postoji, ali nedostaje oko 65.000 KM za njegovu realizaciju.

Z.J.

foto: Giga

PrethodniZAKON O ZAŠTITI LICA KOJA PRIJAVLJUJU KORUPCIJU (VIDEO)
SlijedećiRUKOMET: „LOKOMOTIVA“ “PREGAZILA” PRIJEDORČANE