17.8 C
Prijedor
Utorak, 21 Marta, 2023

PRONAĐEN SKUPOCJENI AUTOMOBIL SA INTERPOLOVE POTJERNICE

Najnovije vijesti

Stanje bezbjednosti na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti Prijedoru u novembru je bilo na zadovoljavajućem nivou, ocijenio je načelnik ovog centra Dalibor Ivanić na redovnoj pres-konferenciji. On je dodao da su pripadnici ovog centra juče uhapsili četiri lica koja su osumnjičena  za krađu više skupocjenih automobila. Kako je istakao Ivanić, riječ je o licima sa područja  Prijedora nad kojima se vodi kriminalistička obrada zbog sumnje da su umiješani u krađe skupocjenih automobila na teritoriji pod nadzorom Centra i u inostranstvu.

dalibor-ivanic

Ivanić je dodao da je riječ o automobilu marke „mercedes”, koji se nalazi na crvenoj Interpolovoj potjernici, a koji će, do kraja svih provjera, ostati pod nadzorom policije. U novembru Centar nije zabilježio ni jednu krađu automobila, izuzev što je pronađen i oduzet “audi A8’’ koji se, takođe, nalazio na Interpolovoj potjernici, rekao je Ivanić.

Po njegovim riječima, u proteklom mjesecu evidentirano je 75 krivičnih djela, što je za 11 odsto manje nego u istom periodu lani. U novembru je u oblasti narušavanja javnog reda i mira zabilježeno 38 prekršaja, što je za trećinu manje nego u istom periodu prošle godine, a u oblasti bezbjednosti saobraćaja 2774 prekršaja ili za 40 odsto više. U istom periodu dogodilo se 57 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo smrtno stradalih, istakao je Ivanić dodajući da je proteklog mjeseca iz saobraćaja isključen 281 vozač, od čega 233 zbog upravljanja pod dejstvom alkohola i 47 zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita.

P.Š.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!