Prijedorskoj policiji prijavljeno je da je sinoć iz katoličke crkve u Volaru ukradeno nekoliko predmeta. Zahvaljujući brzoj intervenciji policije, izvršioci su pronađeni i uhapšeni.

 – Izvršioci su upotrebom podesnog alata savladali prepreku i ušli u crkvu, gdje su otuđili određene predmete. Intenzivnim radom policijskih službenika pronađeni su izvršioci i pronađeni su predmeti koji potiču iz krivičnog djela. Osumnjičeni su lišeni slobode i kroz kriminalističku obradu doći ćemo do osnova sumnje da su navedeni izvršili ovo krivično djelo – rekao je Sretoja Vujanović, načelnik Policijske uprave Prijedor.

On je podsjetio da je policija prošlog mjeseca rasvijetlila krivično djelo falsifikovanje nalaza PCR testa. Osumnjičeni se tereti da je falsifikovane testove na koronu prodavao po cijeni od 50 KM, i to od oktobra prošle do januara ove godine.

– Kod navedenog lica pronađeni su predmeti koji potiču i služe izvršenju pomenutog krivičnog djela. Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je navedeno lice od oktobra 2020. do januara 2021. godine izradilo oko 200 testova na virus SARS i to prodavalo za 50 Km. Protiv navedenog lica proslijedili smo izvještaj nadležnom tužilaštvu – dodao je Vujanović.

Na području regije Prijedor, u januaru je evidentirano 75 krivičnih djela, što je za 18 odsto manje nego u istom periodu prethodne godine. Sedam krivičnih djela je privrednog kriminaliteta, a pet koja se odnose na zloupotrebu opojnih droga.

– Za svih tih pet krivičnih djela, dostavljeno je pet izvještaja. Izvršeno je oduzimanje određene količine narkotika. Oduzeto je oko 500 grama narkotičkih sredstava, među kojima je najviše bilo opojne droge marihuana, zatim male količine kokaina i heroina – istakao je Radenko Bašić, načelnik Sektora kriminalističke policije.

Tokom januara desile su se 53 saobraćajne nezgode, što je za 22 nezgode manje nego u januaru 2020. godine. U ovim nezgodama nije bilo poginulih.

– Evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda sa teško povrijeđenim licem, 10 saobraćajnih nezgoda sa lakše povrijeđenim licima i 42 saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom. Glavni uzroci saobraćajnih nezgoda i dalje su alkohol i brzina – tvrdi Mario Milašin, načelnik Sektora policije, i dodaje da je 87 vozila isključeno iz saobraćaja.

Na području prijedorske regije prošlog mjeseca kontrolisano je 79 migranata. Iz Policijske uprave kažu da će im borba protiv zloupotrebe opojnih droga i korupcije biti prioritet u narednom periodu.

B. D.