13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Marta, 2023

PROTIVNICI REFERENDUMA BEZ ZAKONSKOG UPORIŠTA

Najnovije vijesti

Nedavnu posjetu grupe ambasadora Banjaluci i traženje odgađanja referenduma o Danu Republike Srpske, novinarima je, na tribini u Rasavcima, prokomentarisao predsjednik DNS-a Marko Pavić:

Interesantno je da svi oni traže odgađanje referenduma, a da nemaju, ni u zakonu ni bilo gdje drugo, ni jedan argument na koji bi se pozvali. Neki govore o otcjepljenju, ali ovde se ne radi ni o kakvom otcjepljenju nego o provjeri mišljenja građana o određenom pitanju u Republici Srpskoj i to ne bi trebalo nikoga da dira – jasan je Pavić.

CIK je odbacio prigovor Republike Srpske na nedostavljanje biračkih spiskova, a sada niko ne reaguje na to, rekao je Pavić:

– To je protivno i zakonima i svim propisima koji vrijede u RS i BiH. Birački spiskovi su javni dokument i oni se moraju dostaviti,  ali izgleda da, kada je nekome u interesu, onda može i ovako i onako. Naša je nesreća što, u ovim slučajevima, Međunarodna zajednica podržava jednu stranu, bez obzira da li je njihovo mišljenje zasnovano na zakonu ili ne – izjavio je novinarima predsjednik DNS-a.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!