Prva SDS: Nezadovoljni odnosom prema borcima i RVI (video)

Prva Srpska demokratska stranka veoma je nezadovoljna odnosom aktuelne vlasti prema borcima i ratnim vojnim invalidima, rekao je novinarima Zdravko Jović, predsjednik Gradskog odbora Prve SDS i nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske  iz Izborne jedinice 1. Jović je podsjetio da i sam pripada ovim kategorijama:

– Bio sam 54 mjeseca na ratištu i imam 78 KM. Kad to podijelite jedno s drugim, ispadne da sam ja na ratištu bio mjesec dana za jedan hljeb. To je sramota i diskriminacija prema boračkoj populaciji. Pritom mnogi i nemaju primanja niti rade. Iz tog razloga primaju samo 100 KM u toku čitave godine, odnosno 120 KM. U Federaciji BiH primaju mjesečno 100 KM, prema tome vidi se da ova vlast ne vodi uopšte računa o toj populaciji – ističe Jović.

S druge strane, predstavnici vladajuće koalicije, u poslednje vrijeme, govore da stanje treba promijeniti, kao da je u proteklom periodu neko drugi bio na vlasti, a ne oni, smatra Zdravko Jović.

– Zamolio bih vlast, bez obzira koja će biti, da ubuduće o ovoj populaciji vodi računa, a borce i ratne voje invalide pozivam da razmisle malo za koga će glasati – rekao je na konferenciji za novinare Zdravko Jović, nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice 1.

D. S.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!