22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

PRVO FESTIVALSKO VEČE “ŠA FESTA”

Najnovije vijesti

U Prijedoru večeras počinje “ŠA fest” posvećen rano preminulom prijedorskom muzičaru i akademskom slikaru Daliboru Popoviću Mikši, a prve festivalske večeri, između ostalih, nastupiće “Partibrejkersi”. Svirke počinju u 21.00 čas u Ljetnoj bašti, a nastupiće i “Ajri ef-em”, “Štutgart onlajn”, “LET tri” i “Smouk mardeljano”.

Sutra svirke počinju u 20.30 časova, a predstaviće se “Sajana”, “Mort”, “Zoster”, “TBF”, Vojko V i “Mikri Maus” i Bvana. Na afterpartiju prvo veče muziku pušta di-džej Inis, a drugo di-džej Fet V.

“ŠA fest” organizuje istoimeno udruženje građana koje se bavi i aktivnom promocijom kulture i upravlja Fondom “D.P. Mikša”.  U ovaj fond usmjerava se dobit od festivala, sponzorstava i donacija, te sredstva prikupljena prodajom brendiranih proizvoda “ŠA festa”. Ovaj novac koristi se za unapređenje art i muzičke scene, stipendiranje studenata umjetnosti i muzike, podršku umjetnicima kroz sufinansiranje izložbi, kupovinu instrumenata, snimanje materijala, te organizovanje koncerata.

“Dolaskom na `ŠA fest` svake godine činite dobru i humanu stvar. Novac od prodatih ulaznica za festival postaje fond koji će omogućiti školovanje talentovanih umjetnika i muzičara, koji će svake godine praviti nove kulturne i umjetničke podvige i održavati `ŠA fest` priču. Za pokrivanje troškova festivala i bendova želimo da se brinu sponzori, a mi želimo da, zajedno sa vama, brinemo o umjetnosti i dobrim djelima”, poručuju organizatori.

Ovaj festival održava se u okviru “Prijedorskog ljeta kulture 2019”, uz podršku grada Prijedora i lokalne Turističke organizacije, a partneri i prijatelji festivala su “Jelen pivo”, “Senzejšn”, Adiko banka, “Željeznice Republike Srpske”, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, “Austronet” i “Arselor Mital Prijedor”. “ŠA fest” osnovan je prošle godine u znak sjećanja na Prijedorčanina Dalibora Popovića Mikšu, frontmena grupe “Tatu”, koji je preminuo u 37. godini.

SRNA