19.8 C
Prijedor
Srijeda, 31 Maja, 2023

PSI TRAGAČI IZ SLOVENIJE UKLJUČENI U POTRAGU ZA NESTALOM DJEVOJKOM

Najnovije vijesti

Potraga za nestalom sedamnaestogodišnjom Prijedorčankom D. DŽ. koja je 5. marta sa gradskog splava pala u rijeku Sanu, nastavljena je uz pomoć specijalizovanih timova civilnih zaštita Republike Srpske i Slovenije. Mile Međed, načelnik Republičke uprave Civilne zaštite RS, rekao je danas da su se, po zahtjevu gradonačelnika Prijedora,  uključili u akciju potrage za nestalom djevojkom.

Mile Međed, načelnik Republičke uprave Civilne zaštite RS

– Preduzeli smo odgovarajuće mjere u dogovoru sa nadležnim  ministarstvom BiH, kako bi dobili dozvolu od Republike Hrvatske za pretragu toka Une od jedne do druge obale. Omogućili smo dolazak spasilačkih jedinica sa psima tragačima na vodi i pod vodom iz Slovenije – rekao je Međed.

Lucija Ereb, tim lider iz Jedinice za spasavanje na vodi i pod vodom iz Slovenije, kazala je da slovenačku ekipu čini osmočlani tim sa četiri psa tragača, uz pomoć kojih će pokušati pronaći tijelo utopljenice.

– Psi tragači nalaziće se sa ekipama Civilne zaštite na čamcima. Onog trenutka kada osjete nešto i počnu reagovati, ronioci će ući u vodu i pretražiti taj dio terena – pojasnila je Erebova dodajući da će psi tragači izlaziti i na obale rijeke, ne bi li uočili bilo kakav trag.

U akciju su ponovo uključeni vatrogasci iz Novog Grada, te pripadnici Centra javne bezbjednosti Prijedor.

P.Š.

foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!