Sretoja Vujanović, načelnik  PU Prijedor, istakao je da održano zadovoljavajuće stanje bezbjednosti što se , kako je rekao,  ogleda i u činjenici da na području ove Policijske uprave nije bilo težih krivičnih djela. Na području Prijedora i Kozarske Dubice evidentirana su i  kontrolisana 73 migranta.  I jedno krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. Riječ je o krađi “golfa dvojke” koji je pronađen na području Bihaća. Vozilo je otuđio migrant iz Maroka. – Golf  smo s kolegama USK pronašli na području Bihaća. Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je vozilo otuđio migrant iz Maroka koji je tokom noći došao na područje Prijedora, iskoristio neobezbjeđenu imovinu , otuđio vozilo i uputio se u pravcu Bihaća – rekao je Vujanović.  “Golf“ je vraćen vlasniku, a načelnik Vujanović apelovao je na građane da ukoliko uoče kretanje migranata da to prijave na besplatan servisni broj 122 kako bi se preduzele odgovarajuće mjere kontrole.

Goran Mikanović, načelnik Sektora kriminalističke policije,  istakao je danas da je u oktobru evidentirano ukupno 95 krivičnih djela. Nadležnom Tužilaštvu pdneseno je 85 izvještaja protiv 79 lica. – Njih 30 su povratnici u vršenju krivičnih djela, a evidentirana su i četiri maloljetna izvršioca krivičnih djela – rekao je Mikanović. Mario Milašin, načelnik Sektora policije rekao je da u oktobru nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu u kome je učestvovalo pet i više lica. Svi javni skupovi protekli su mirno i bez incidenata. U oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 2.565 prekršaja i 82 saobraćajne nezgode sa dva smrtno stradala lica.

-I dalje je glavni uzrok saobraćajnih nezgoda, na prvom mjestu neprilagođena brzina, zatim strana kretanja, odstojanje i alkohol kao uzrok. Od  ukupno  2.565 prekrašaja, 50 odsto se odnosi na konzumiranje alkohola , odnosno upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i neprilagođenu brzinu- rekao je Milašin i građane podsjetio na zakonsku obavezu po kojoj sva motorna vozila bez obzira na vremenske uslove od 15. novembra moraju imati odgovarajuću zimsku opremu.

M.Z.

PrethodniČETRDESET PET GODINA KNJIŽEVNOG RADA BORE KAPETANOVIĆA
SlijedećiPreliminarni rezultati konkursa za učeničke stipendije