RADIONICA O PRUŽANJU PRVE POMOĆI U SAOBRAĆAJNIM NEZGODAMA

Učenici prijedorskih osnovnih i srednjih škola prisustvovali su danas edukativnoj radionici u okviru projekta „Brza intervencija-manje posljedica“. Radionica na temu „Prva pomoć i uloga hitne pomoći u bezbjednosti saobraćaja“ obuhvatila je dvije prezentacije. Predstavnici prijedorskog Doma zdravlja predočili su đacima osnovne korake u pružanju prve pomoći kao i podatke o ulozi Službe hitne pomoći. Učenici Srednjoškolskog centra, koji su članovi školske organizacije Crvenog krsta, demonstrirali su sanaciju realističnih povreda nastalih u saobraćajnim nesrećama.

Đaci su pokazali na koji način sanirati povrede do dolaska hitne pomoći, jer su u takvim okolnostima i sekunde važne. Na osnovu potreba prijedorske Službe hitne pomoći, projektom „Brza intervencija-manje posljedica“ planirana je nabavka medicinske opreme koja se koristi pri intervencijama, prije svega za zbrinjavanje povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama.

Radionicu je organizovala Agencija za ekonomski razvoj „PREDA-PD“ u saradnji sa Gradskom upravom Prijedor, Domom zdravlja i Srednjoškolskim centrom, a uz finansijsku podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske. Cilj je unapređenje bezbjednosti saobraćaja, a ukupna vrijednost projekta je 15.000 KM. 

D. S.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!