8.8 C
Prijedor
Petak, 24 Marta, 2023

RASPISAN JAVNI KONKURS ZA SUBVENCIONISANJE KAMATA (video)

Najnovije vijesti

Gradska uprava Prijedor prošle sedmice objavila je javni konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade te mlade bračne parove.

U konkursu se navodi da će Gradska uprava Prijedor subvencionisati jedan procentni poen kamatne stope na stambene kredite koje plasiraju komercijalne banke u Republici Srpskoj, a po kreditnim linijama Investiciono-razvojne banke RS iz 2019. godine. Pravo na subvenciju imaće lica koja su prije navršene 35. godine zaključila ugovore sa komercijalnim bankama koje vrše plasman stambenih kredita IRB RS.

– Uslovi su da su ugovori o kupovini prve stambene jedinice zaključeni najranije u 2019. godini, da lica nemaju stambenu jedinicu u vlasništvu niti su je imala, da je Prijedor mjesto prebivališta najmanje dvije godine od dana podnošenja zahtjeva i da se kupljena stambena jedinica nalazi na teritoriji grada Prijedora – pojasnio je Stevica Dronjak, šef Odsjeka za obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštitu i NVO.

Dodao je da je konkurs otvoren do 31. decembra, a da obrazac za prijavu na konkurs zainteresovani mogu preuzeti na Info-pultu Gradske uprave. Ostale informacije mogu dobiti u Odjeljenju za društvene djelatnosti, kancelarija broj 64. Prijave će razmatrati komisija koju imenuje gradonačelnik, a rješenje o subvencionisanju kamatne stope će donositi gradonačelnik u skladu sa zakonom, a na prijedlog komisije. 

Odluka o izabranim korisnicima subvencije biće objavljena na sajtu grada Prijedora, u roku od 30 dana od dana zatvaranja konkursa.

M.Šodić

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!