Gradska uprava Prijedor prošle sedmice objavila je javni konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade te mlade bračne parove.

U konkursu se navodi da će Gradska uprava Prijedor subvencionisati jedan procentni poen kamatne stope na stambene kredite koje plasiraju komercijalne banke u Republici Srpskoj, a po kreditnim linijama Investiciono-razvojne banke RS iz 2019. godine. Pravo na subvenciju imaće lica koja su prije navršene 35. godine zaključila ugovore sa komercijalnim bankama koje vrše plasman stambenih kredita IRB RS.

– Uslovi su da su ugovori o kupovini prve stambene jedinice zaključeni najranije u 2019. godini, da lica nemaju stambenu jedinicu u vlasništvu niti su je imala, da je Prijedor mjesto prebivališta najmanje dvije godine od dana podnošenja zahtjeva i da se kupljena stambena jedinica nalazi na teritoriji grada Prijedora – pojasnio je Stevica Dronjak, šef Odsjeka za obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštitu i NVO.

Dodao je da je konkurs otvoren do 31. decembra, a da obrazac za prijavu na konkurs zainteresovani mogu preuzeti na Info-pultu Gradske uprave. Ostale informacije mogu dobiti u Odjeljenju za društvene djelatnosti, kancelarija broj 64. Prijave će razmatrati komisija koju imenuje gradonačelnik, a rješenje o subvencionisanju kamatne stope će donositi gradonačelnik u skladu sa zakonom, a na prijedlog komisije. 

Odluka o izabranim korisnicima subvencije biće objavljena na sajtu grada Prijedora, u roku od 30 dana od dana zatvaranja konkursa.

M.Šodić

PrethodniU NASELJU PLJOHARE OTVOREN ASFALTIRANI PUT DUŽINE 1.200 METARA (video)
SlijedećiVEČERAS HUMANITARNI KONCERT “SVIM SRCEM ZA MILICU”