Grad Prijedor raspisao je javni poziv za dodjelu pomoći za podršku povratku na području grada u 2018. godini, za šta je u gradskom budžetu predviđeno 120.000 KM.
Javni poziv biće otvoren 15 dana, a namijenjen je povratnicima koji posjeduju imovinu i druge resurse potrebne za bavljenje poljoprivredom i nisu koristili novac ili druge oblike pomoći posredstvom donacija istih ili sličnih namjena.

Pravo na pomoć imaju povratnici iz socijalne kategorije, civilne žrtve rata, lica sa invaliditetom, samohrani roditelji, staratelji ili hranitelji porodice, porodice poginulih boraca, porodice nestalih, bivši logoraši i nezaposleni.

Predsjednik Skupštine grada Sead Jakupović rekao je Srni da je Programom o raspodjeli budžetskih sredstava za podršku povratku u ovoj godini obuhvaćeno finansiranje dodjele plastenika, koji će omogućiti proizvodnju rasada za ljetnu i ranu povrtarsku proizvodnju i proizvodnju povrća u zatvorenom prostoru.

“Predviđena je i dodjela sredstava za nabavku građevinskog materijala za izgradnju štalskih objekata, nabavka priključaka za poljoprivrednu mehanizaciju, muzilice za krave, alata i uređaja za održavanje dvorišta okućnica, opreme za pčelarstvo i slično”, naveo je Jakupović.

On je napomenuo da će dio sredstava sa ove budžetske stavke biti skucesivno korišćen za nabavku građevinskog materijala za rekonstrukciju objekata za stanovanje na osnovu pojedinačnih zahtjeva samo u urgentnim slučajevima.

izvor: Srna

foto: Arhiva

PrethodniOTVORENA NOVA POSLOVNICA U PRIJEDORU
SlijedećiDRUGI MEMORIJAL  „MARKO DRINIĆ”