Pozorište Prijedor raspisalo je  osmi nagradni konkurs za najbolju predstavu dramskih sekcija prijedorskih osnovnih škola. Rok za prijavu predstave je 28. februar, a 20. april je rok za završetak predstave. Prijavljene škole imaju obavezu da naprave video snimak predstave i dostave ga Pozorištu Prijedor do 25. aprila.

Prema propozicijama konkursa koji je objavljen u  “Kozarskom vjesniku”, predstava mora biti urađena isključivo vlastitim snagama učenika i zaposlenih svake prijavljene škole i trajati 20 minuta.  Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš istakao je da je riječ o jedinstvenoj smotri dječijeg dramskog stvaralaštva kojom se pomaže rad dramskih sekcija prijedorskih škola.

“Pozorište Prijedor nastavlja sa ovom pozitivnom praksom nagrađivanja učeničkih predstava dokle god bude zainteresovanih škola. Ovo je još jedan pozitivan primjer popularizacije pozorišne umjetnosti, a svjedoci smo da je interes iz godine u godinu sve veći”, rekao je Baroš.

Najbolja učenička predstava biće izvedena u Pozorištu Prijedor u okviru neke od gradskih manifestacija, a pobjedničke predstave sa prethodnih konkursa izvođene su u okviru manifestacije “Kulturno ljeto”.

SRNA

PrethodniMIKŠINE SLIKE PRED PRIJEDORČANIMA
SlijedećiPAVIĆ: PREDSTAVNICI VLASTI NA NIVOU BiH DA POPRAVE STANJE ILI DA SE POVUKU