Udruženje likovnih umjetnika Prijedora raspisalo je danas godišnji konkurs za dodjelu međunarodne nagrade “Paola de Manjinkor” za najbolji mural u gradu u 2021. godini, koji će biti otvoren do 31. jula.
Nagrada se dodjeljuje u okviru projekta “Prijedor grad murala” kojeg od 2013. godine ovo udruženje realizuje zajedno sa udruženjem “Projekt Prijedor” iz Trenta u Italiji i sastoji se od plakete i novčanog fonda od 3.000 KM.

Kao i svake godine, planirano je da pobjednički prijedlog, prema izboru stručnog žirija, bude oslikan na jednoj od prijedorskih fasada.

Za oslikavanje murala pobjedniku se stavljaju na raspolaganje površina i radni materijal.

Fasada predviđena za realizaciju ovogodišnjeg pobjedničkog murala nalazi se na objektu Ugostiteljsko-ekonomske škole površine od 87,4 metara i biće renovirana i pripremljena podloga za oslikavanje, koje je planirano u periodu od 15. avgusta do 15. septembra.

Za učešće na konkursu potrebno je poslati likovno rješenje murala ne starije od tri godine i ispunjen aplikacioni formular, kojeg zainteresovani mogu preuzeti sa veb-stranice Udruženja likovnih umjetnika Prijedora.

Grad Prijedor unazad više od deceniju i po tijesno sarađuje sa italijanskim gradom Trento iz pokrajine Trentino i ta saradnja nastavlja se i na projektu “Prijedor – grad murala”, kojeg od 2013. godine realizuje prijedorsko Udruženje likovnih umjetnika.

Nagrada nosi ime trentinske umjetnice murala Paole de Maninkor, koja je 1998. godine oslikala prvi mural u Prijedoru, na Elektrotehničkoj srednjoj školi i zajedno sa djecom iz tadašnjih izbjegličkih centara u Prijedoru i okolini.

Dodjela nagrade pokrenuta je u čast ovoj umjetnici i dvodecenijskoj decentralizovanoj saradnji između Prijedora i Trenta.

SRNA

PrethodniDEFICIT U BUDŽETU GRADA PRIJEDORA POKRIVAĆE SE IZ TEKUĆIH SREDSTAVA
SlijedećiBERBA JAGODA U PUNOM ZAMAHU