18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O UGOSTITELJSTVU

Najnovije vijesti

U Prijedoru je danas održana javna rasprava o nacrtu Zakona o ugostiteljstvu. Predstavnici Ministrarstva trgovine i turizma prijedorske ugostitelje su upoznali sa novinama koje novi zakon donosi. Tako više ne bi bilo knjige utisaka, konobari ne bi morali imati diplomu ugostiteljskog smjera, olakšala bi se registracija seoskih domaćinstava, apartmana i kuća za odmor, a to je samo dio novih rješenja.

mario-vukic
Mario Vukić, načelnik odjeljenja za pravne poslove u resoru turizma i ugostiteljstva

–  Generalno, smatram da je predloženi  nacrt povoljniji za ugostitelje od trenutno važećeg zakona. Nama je u interesu da čujemo primjedbe ugostitelja, kako bi dodatno unaprijedili nacrt prije nego ode u Narodnu skupštinu – rekao je Mario Vukić, načelnik odjeljenja za pravne poslove u resoru turizma i ugostiteljstva.

goran-dakic
Goran Dakić, poptredsjednik Udruženja ugostitelja „HORECA“ Prijedor

– Ukoliko ovaj nacrt bude usvojen, mislim da će nam rad biti otežan, jer ima nekih izmjena koje ugostiteljima nikako ne idu na ruku. Nadamo se da će se čuti i naša riječ, jer je ugostiteljstvo privredna grana koja zapošljava velik broj radnika – poručio je Goran Dakić, poptredsjednik Udruženja ugostitelja „HORECA“ Prijedor.

Z.J.

Foto: Dragan Stojnić Giga

img_0569img_0570