-1.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

„RODA“ I „ANEMONA“ PODIJELILE NOVOGODIŠNJE PAKETIĆE

Najnovije vijesti

U Udruženju roditelja sa četvoro i više djece “Roda”, Prijedor, danas je podijeljeno dvije stotine novogodišnjih paketića za mališane do sedam godina starosti.

– Veoma smo zadovoljni odzivom tokom akcije prikupljanja donacija za novogodišnje paketiće. Kao i uvijek, pomogli su nam Grad Prijedor, kompanija “Arselor Mital Prijedor”, ali i druga prijedorska preduzeća, organizacije i pojedinci. Uspjeli smo u namjeri da obradujemo što veći broj naših najmlađih sugrađana – rekao je Slavko Stupar, predsjednik “Rode”.

img_3959

Da bi praznični ugođaj bio što potpuniji, pobrinuo se Djeda Mraz koji je djeci dijelio paketiće u prostorijama ovog udruženja.

–  Majka sam četvoro djece uzrasta od osam mjeseci do 12 godina starosti. Samo suprug radi, ali želja mi je bila, pošto sam jedinica, da imam mnogobrojnu porodicu. Djeca su pravo bogatstvo i veoma smo sretni – rekla je Marina Ćosić iz Čirkin-Polja, čiji su najmlađi mališani, takođe, dobili novogodišnje paketiće.

Udruženje roditelja sa četvoro i više djece “Roda” okuplja 476 porodica sa područja Prijedora i Oštre Luke, od kojih najbrojnija ima trinaestoro djece.

img_3967

Podjela novogodišnjih paketića nije izostala ni u Udruženju za pomoć oboljelima od astme i hronične opstruktivne plućne bolesti „Anemona“.

img_3962

Po riječima predsjednice Ilinke Macura, koja se za tu priliku našla u ulozi Djeda Mraza, podijeljeno je 150 paketića za djecu do deset godina starosti iz porodica slabijeg imovnog stanja.

– Najveću pomoć u obezbjeđivanju paketića pružio nam je Grad Prijedor, s tim da su nam u ovoj prazničnoj akciji pomogla i neka privatna preduzeća i humanitarne organizacije – rekla je Macura.

Udruženje „Anemona“ osnovano je 2007. godine i ima 650 članova.

D.S.

foto: Giga

img_3954