Dragutin Rodić, kandidat DNS za gradonačelnika Prijedora, danas je obišao preduzeće “Metalmont- Mijić” kako bi se upoznao sa stanjem u metaloprerađivačkoj  industriji u Prijedoru, njihovim potrebama i planovima.

-Prioritet politike DNS jeste ekonomija i zapošljavanje. Svijetal primjer dobrog poslovanja u metaloprerađivačkoj industriji u Prijedoru između ostalih je i preduzeće “Metalmont-Mijić” koje se bavi obradom nerđajućeg čelika – rekao je Rodić  dodajući da  ga je u ovom kolektivu  interesovalo  kakav je stepen saradnje sa gradskom upravom, da li na tom planu treba nešto poboljšati , da bi ova priovredna grana napredovala .

– Mislim da u narednom periodu treba intenzirati ove oblike saradnje. Ono što je mene naročito interesovalo  jeste profil radne snage u ovako sofisticiranoj proizvodnji i ono što sam mogao čuti je da radnika ima i da je riječ o obrazovanim radnicima,  ali da nedostaje jedan dio dipl mašinskih inženjera koji bi mogli da osmišljavaju proizvodnju  i da se kroz produktivnost  dođe do najboljih  rezultata- kazao je Rodić.

Jadran Rašić, kandidat DNS-a za odbornika,  rekao je da je “Metalmont – Mijić” jedno od rijetkih preduzeća koje uspješno posluje u vremenu teške krize  izazvane pandemijom virusa korone.

-Kao i svi ostali koji su vezani za metaloprerađivačku industriju i ovdje imaju malo problema sa radnom snagom ali nadam se da ćemo u budućem periodu sazvati zajedničke sastanke sa raznim firmama koje se bave ovom proizvodnjom. Na njima ćemo  dogovoriti  dodatne edukacije zajedno sa Mašinskom školom iz koje će izlaziti obrazovani mladi ljudi koji će biti rado prihvaćeni u ovakvim firmama i na radnim mjestima – rekao je Rašić.

-Ovo preduzeće  ima potrebu   za visokostručnim kadrovima mašinske struke, što je i razlog da se razmišlja o  ideji formiranja odsjeka Mašinskog fakulteta u Prijedoru, jer metalska industrija u ovom gradu  nije zanemarljiva – kažu u DNS-u.  Preduzeće “Metalmont- Mijić” trenutno zapošljava 73 radnika , a kako ističu 90 odsto njihovih proizvoda odlazi na inostrano tržište.

P.Š.

PrethodniAPEL GRAĐANIMA DA PRIJAVLJUJU KONTAKTE
SlijedećiPRIJEDOR DOMAĆIN POJEDINAČNOG PRVENSTVA RS ZA ŠAHISTKINJE