20.8 C
Prijedor
Subota, 23 Septembra, 2023

“RUDAR” SUTRA KREĆE U BORBU U PRVOJ LIGI (video)

Najnovije vijesti

Sutra će se zakotrljati lopta na fudbalskim terenima širom Republike Srpske. Počinje nova sezona Prve lige, a u “Rudar Prijedoru” cilj je jasan. Šampionska titula i mjesto u Premijer ligi.

To je ono što ovaj tim zaslužuje, poručuje trener “Rudar Prijedora”, Igor Janković. Mnogo je toga novog u ovoj sezoni, poručuje Janković, od uprave, dobrog dijela seniorske ekipe, pa i njega kao trenera. Prvi protivnik im je “Jedinstvo” iz Brčkog, ekipa koja je dominantnim nastupima došla do Prve lige. – U pitanju je jedna izuzetno kvalitetna ekipa, sudeći po tome kako je furiozno prošla kroz Drugu ligu. Međutim, ujedno su i velika nepoznanica svim timovima u Prvoj ligi. Tako da neće biti lako. Ali, spremali smo se za tu utakmicu, dosta smo radili i spremno dočekujemo prvo kolo – rekao je Janković.

Utakmica neće biti laka, smatra kapiten „Rudara“, Nemanja Pekija. Ali, pobjedom moraju dokazati da su pretendent na titulu. – Naš cilj je jasan, a to je ulazak u Premijer ligu. Zato sutra od prve minute moramo pokazati veću želju za pobjedom i upisati prva tri boda. Pozivam i navijače da dođu u što većem broju, da nas podrže, jer samo sa njima možemo ostvariti zacrtani cilj – poručio je Pekija.

Promovisan je i novi dres za ovu sezonu, pa će tako „Rudar“ igrati u opremi španskog sportskog brenda „Kelme“. Direktor kluba, Boris Srdić rekao je da se intenzivno radi i na konsolidaciji poslovanja i sanaciji dugova.

Najavio je da će se raditi i na sanaciji stadiona, tačnije uređenju lože i adapaciji svlačionica, te kancelarija ispod zapadne tribine. Popločaće se prilaz zapadnoj tribini, a uređen će biti i prilaz istočnoj tribini, najavljuje Srdić.

Utakmica sa „Jedinstvom“ igra se sutra, na Gradskom stadionu u Prijedoru, od 18.00 časova.

Z.J.