5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

SDS I SRS NASTAVLJAJU SARADNJU U PRIJEDORU (video)

Najnovije vijesti

Srpska radikalna stranka Republike Srpske i Srpska demokratska stranka nastaviće koalicionu saradnju u Prijedoru, i na to neće uticati prelazak pojedinih radikala u druge političke partije, saopšteno je na konferenciji za medije ove dvije partije. Podsjetimo da je 12. maja u Banjaluci održana sjednica Glavnog odbora SRS RS, na kojoj je donesena odluka da se ova stranka sjedini sa PDP-om. Član Glavnog odbora SRS RS Đuro Končar izjavio je da je, od 49 delegata, sjednici prisutvovalo najviše 28, te da je 17 delegata glasalo za prisajedinjenje. Končar je dodao i to da sad već bivše rukovodstvo Stranke nije dalo priliku Gradskom odboru Prijedor da se izjasni o ovom pitanju, budući da nije sazvana sjednica Gradskog odbora.

– Bivši predsjednik Stranke, Milanko Mihajlica, iz ličnog interesa napustio je SRS RS i prešao u PDP. I to radi stalnog zaposlenja, mjesečnih primanja od 3.000 KM i mjesta u Predsjedništvu PDP-a. Zauzvrat je trebalo da u PDP kao miraz donese srpske radikale – izjavio je Končar i dodao da radikali nikome neće dozvoliti da ih koristi kao sredstvo političke trgovine. U PDP je prešao i Miodrag Deretić, koji je bio predsjednik GO SRS RS Prijedor. Funkciju predsjednika Gradskog odbora, do unutarstranačkih izbora najavljenih za septembar, obavljaće potpredsjednik GO Prijedor Milan Gvero, pojasnio je Končar. Gvero je najavio da se nastavlja koaliciono djelovanje sa SDS-om, te da će radikali svoja pitanja u lokalnom i republičkom parlamentu postavljati preko odbornika i poslanika SDS-a.

– SDS nam pruža svaku vrstu podrške. Ustupiće nam kancelarije koje će za naše simpatizere i članove, za početak, biti otvorene svakog petka od 10.00 do 13.00 časova. Apelujemo na članstvo da se u tom periodu obrate za sve informacije – rekao je Gvero.

Predsjednik Gradskog odbora SDS Prijedor Milan Tubin naglasio je da će oni u potpunosti ispoštovati koalicioni sporazum koji su ove dvije partije potpisale 2016. godine.

– Za mene su ovi ljudi legitimni predstavnici SRS RS. I njihovi članovi su uvijek dobrodošli, jer su SDS i SRS RS prirodno vezani. Obje partije su stvaraoci Republike Srpske, koliko god to neki željeli drugačije prikazati – naveo je Tubin, dodavši da se SDS neće miješati u unutarstranačka pitanja SRS RS.

Z.J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!