10.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Marta, 2023

SINDIKAT ONK: NEZADOVOLJNI PREVOZOM I KOEFICIJENTIMA

Najnovije vijesti

Novi Posebni kolektivni ugovor bio je tema današnje sjednice Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske, Regionalog odbora Prijedor.

U nekim segmentima, kako je rečeno, odredbe Ugovora su poboljšane, u nekim pogoršane, a najveće nezadovoljstvo izazvale su naknade za prevoz i najave o mogućem smanjenju koeficijenata.

gnjatic

– Prema novom Posebnom kolektivnom ugovoru, radnici koji putuju javnim prevozom, odnosno autobusima, imaće plaćenu mjesečnu kartu, dok će oni koji koriste sopstvene automobile dobiti naknadu od 50, odnosno 60 posto, ukoliko rade u dvije škole – pojasnio je Dragan Gnjatić, predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske.

Sindikalce posebno zabrinjavaju najave o mogućem smanjenju koeficijenata zaposlenima u ovoj oblasti, što je za njih potpuno neprihvatljivo, kategoričan je Gnjatić.

Niko ne smije da se igra sudbinama 22.000 radnika koji su ionako oštećeni u prethodnom periodu, poručuju iz Sindikata obrazovanja, nauke i kulture uz napomenu da će preduzeti sve dozvoljene oblike sindikalne borbe, ukoliko to bude potrebno.

Sindikalci se takođe pozivaju na raniji zaključak Narodne skupštine Republike Srpske, prema kojem će koeficijenti u prosvjeti biti povećani i izjednačeni sa ostalim budžetskim korisnicima.

D.S.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!