Valentina Sovilj, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola prijedorske regije, rekla je da će svaka škola, shodno svojim mogućnostima, uspostaviti sistem nastave na daljinu.

– Odjeljenske starješine će do sutra obavijestiti učenike na koji način će se organizovati nastava na daljinu. Brojne su mogućnosti, preko vibera, instagrama, fejsbuka… Ugostiteljsko-ekonomska i Elektrotehnička škola u Prijedoru su korisnici elektronskog dnevnika, putem kojeg će profesori komunicirati sa učenicima i dostavljati im nastavne sadržaje, prema njihovom rasporedu – dodala je Soviljeva.   

Srednje škole trebalo bi da dostave Republičkom pedagoškom zavodu informaciju o načinu na koji će uspostaviti komunikaciju sa učenicima i obavijestiti ih o realizaciji nastavnih sadržaja, koja će sredstva koristiti za prezentaciju i na koji način će biti dostupna učenicima.

– U informaciji koju ćemo dostaviti učenicima preko njihovih odjeljenskih starješina insistiraćemo na solidarnosti. Teška su vremena, a solidarnost mnogo toga može da riješi u ovom trenutku. Svi učenici treba da se jave svojim odjeljenskim strarješinama, ali i da budu u komunikaciji jedni sa drugima, kada je u pitanju nastavni sadržaj, koji će od ponedjeljka preuzimati putem interneta – rekla je Soviljeva.

Ona je dodala da će u narednom periodu pratiti odluke Republičkog pedagoškog zavoda i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, kada je u pitanju provjera znanja i testiranje, te da će učenici o svemu biti pravovremeno obaviješteni. Podsjetimo, od ponedjeljka, 23. marta, kreće onlajn nastava za srednjoškolce u Republici Srpskoj. Odluka je to Republičkog pedagoškog zavoda uz saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, koja je danas proslijeđena svim srednjim školama u Srpskoj.

M.Šodić

PrethodniGRAĐANI DA OD 21.00 ČAS UKLONE VOZILA I OSTANU U KUĆAMA
SlijedećiUpitno da li će biti nastave u RS do kraja polugodišta