12.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

SLOBODAN BRDAR NOVI – STARI PREDSJEDNIK UDRUŽENJA PENZIONERA

Najnovije vijesti

Dosadašnji predsjednik  Udruženja penzionera  grada Prijedora Slobodan Brdar  ponovo je danas  izabran za prvog čovjeka ovog najmasovnijeg gradskog udruženja. Za predsjednika skupštine ponovo je izabrana Desa Savanović, a za potpredsjednika skupštine Mirko Mudrinić.

-Unapređenje društvenog i socijalnog položaja penzionera, biće jedan od programskih prioriteta u narednom četvorogodišnjem periodu – rekao Brdar.

penzioneri

Penzioneri su u ovom gradu budžetska kategorija. Grad Prijedor je jedinstven primjer u Republici Srpskoj da gradska administracija na ovakav način pomaže penzionere.

-Penzionerima nije dovoljno visoka penzija i mi iz svog budžeta izdvajamo dio sredstava za ovu populaciju, u prosjeku 220.000 KM godišnje. Oni su vrlo organizovana grupacija, skromni ljudi, mi im pomažemo da odlaze na banjska liječenja, da im novčano pomognemo kada su u teškoj situaciji, i da ponekad odu na izlet – rekao je zamjenik gradonačelnika Milenko Đaković.

Na području Prijedora živi  14.500 penzionera od kojih je  13.700 članova ovog Udruženja, a više od polovine u stanju socijalne potrebe.

tekst: M.Stegić

foto: Dragan Stojnić Giha