19.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

Smijeh i suze na predstavi „Osama – kasaba u Njujorku“ (video)

Najnovije vijesti

Predstava Zvezdara teatra iz Beograda, „Osama – Kasaba u Njujorku“, rađena po romanu „Osama“ Vladimira Kecmanovića, u dramatizaciji Koste Peševskog i Darka Bajića koji je i režiser ovog komada, probudila je sinoć snažne emocije u nama.

Glumci Andrija Kuzmanović i Branko Janković sa mladim kolegama, od kojih je većina još uvijek na akademiji, odlično su prikazali priču koja povezuje period prije i poslije rata. Ovo je priča o usamljenosti. I ne samo to, ovo je naša zajednička priča, svih ljudi iz bivše Jugoslavije.

Riječ više o ovoj predstavi mogli smo da čujemo na okruglom stolu i to lično od autora romana “Osama”, Vladimira Kecmanovića i dramaturga ove predstave Koste Peševskog.

Večeras zatvaramo vrata 14. Međunarodnog festivala pozorišta „Zlatna vila“ u Prijedoru. Žiri u sastavu Ivan Obrenov, Predrag Bjelošević i Gordana Gadžić dodijeliće nagrade za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju, najboljeg glumca i glumicu, najbolju scenografiju, najbolju kostimografiju, najbolju autorsku muziku i najboljeg mladog glumca i glumicu. Žiri može dodijeliti i specijalne nagrade za dizajn zvuka, sporedne uloge, glumačke minijature i drugo.

Banjalučko pozorište „Jazavac“ igra predstvu „Bračni parastos“, a predstavi će prethoditi dodjela nagrada žirija i publike.

Vidimo se u Pozorištu Prijedor!

M.Šodić

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!