Razriješeni direktori DNS iz Prijedora Mirko Sovilj i Ranko Vučković poručuju za Srpskainfo da nisu iznenađeni odlukom Vlade Srpske da ih smijeni. Mirko Sovilj, koji je i narodni poslanik iz DNS, kaže da je obaviješten o smjeni.

– Tačno je, ja sam dobio razrješenje na mjestu vršioca dužnosti direktora bolnice. To je očekivano, jer vidite šta se dešava u posljednjih mjesec dana, a i logičan je to slijed nakon što je DNS izašao iz većine u Skupštini i koalicije – kaže Sovilj.

On smatra da Prijedor ima sreću što je umjesto njega za direktora bolnice imenovan doktor Andrija Vukotić (SNSD).

– Doktor Vukotić ispunjava uslove po statutu ustanove, jer ima ustanova koje nisu imale tu sreću i imenovani su ljudi koji ne ispunjavaju uslov, tako da možemo biti zadovoljni kako smo prošli – ističe Sovilj.

On poručuje da neće napustiti DNS i preći u drugu političku partiju sa ciljem dobijanja funkcije. Sovilj je bio direktor bolnice “Doktor Mladen Stojanović” iz Prijedora tri mandata, odnosno 12 godina, te je posljednje dvije godine vršilac dužnosti direktora. Kaže da će i dalje raditi u ovoj bolnici kao ortoped.

Smjenom sa funkcije direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida RS nije iznenađen ni Ranko Vučković (DNS).

– Nikakvu informaciju zvaničnu nisam dobio, saznao sam za to nezvanično, ali nije neočekivano. Bio sam pun mandat direktor Fonda, gotovo pet godina, od marta 2016. Inače, direktor se bira javnim konkursom. Što se mene tiče savjet mi je čista i mogu svakome u oči pogledati – poručuje Vučković.

Kako Srpskainfo saznaje, za vršioca dužnosti direktora ovog fonda, čije je sjedište u Prijedoru, Vlada Srpske imenovala je Stevicu Dronjka. Dronjak je bio dugogodišnji član i aktivista DNS, te je u Gradskoj upravi u Prijedoru bio i šef Odsjeka za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i nevladine organizacije. Međutim, prije par dana on je napustio DNS i pristupio novoj stranci Darka Banjca.

Srpskainfo