-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

SNSD: ISKORISTITI SANU ZA NAVODNJAVANJE

Najnovije vijesti

Iako je mjesna zajednica Gaćani jedna od najuređenijih mjesnih zajednica, treba  redovno održavati infrastrukturne objekte, ali i nastaviti sa asfaltiranjem  saobraćajnica, što je jedan od  uslova ostanka mladih, ocijenio je Darko Tadić odbornički kandidat.

-Poboljšavanjem uslova života, te stimulisanjem rađanja, treba  podsticati mlade za ostanak u ovom selu, kako bi  bilo i više đaka za školu u Miljakovcima, koja je pred gašenjem- rekao je Tadić. On je obećao  ako  postane odbornik, da će se  zalagati za  izgradnju i uređenje sportskih terena, a prije svega asfaltiranje fudbalskog igrališta u Gaćanima.

Drago Tadić, nosilac kandidatske liste SNSD-a se složio da je na ovom području izgrađenio dosta objekata opšteg društvenog standarda, ali i da treba nastaviti sa povezivanjem Gaćana i Rakelića asfaltnim putem, te podsjetio da plaže na rijeci Sani treba učiniti pristupačnijim većem broju građana, ali i na mogućnost korištenja Sane za ekonomski razvoj.

-U ovim, selima važno je pokrenuti poljoprivrednu proizvodnju, iskoristiti  Sanu  za navodnjavanje, jer je to uslov intenziviranja svih grana poljoprivredne proizvodnje, pa i stočarstva, za koju su neophodni preređivački kapaciteti i u tom kontekstu je neša priča o  pokretanju  proizvodnje u Impru. Bez razvoja agrara, nema ni opstanka sela- rekao je Drago Tadić, te izrazio zadovoljstvo zbog uspješno provedenog referenduma.

S.M.