18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

 SNSD:POPLAVE NAJVEĆI  PROBLEM GOMJENICE

Najnovije vijesti

Na tribini u Gomjenici, predstavljen program SNSD-a, ali i  projekti na koje će biti usmjerena aktivnost u narednom periodu. Jedan od najvećih problema ove mjesne zajednice su saobraćajnice i javna rasvjeta, rekao je Bojan Becner, predsjednik mjesnog izbornog štaba:

-Na dionici puta Prijedor-Tomašica, kroz ovo naselje, u posljednjih dvadesetak godina u saobraćaju je poginulo 30 ljudi, i zato je veoma bitno što je rekonstruisan kolnik, a sada se privode kraju i radovi na postavljljnju javne rasvjete. To će odvijanje saobraćaja učiniti bezbjednijim- rekao je Becner. Draženka Topola, odbornički kandidat SNSD-a iz Gomjenice, takođe potencirala probleme za čije će se rješavanje zalagati, ako stigne do lokalnog parlamenta:

-Kao zdravstveni radnik, zalagaću se za rješavanje problema koji direktno utiču na kvalitetu života i zdravstvenu zaštitu. S obzirom da sam preživjela i veliku poplavu, daću doprinos nastavku čišćenja  korita i  vodotoka rijeke Sane, radi zaštite imovine i ljudskih života- rekla je ona.

Drago  Tadić, nosilac kandidatske liste za odbornike, rekao je da su neki  problemi djelimično riješeni,  te da će uskoro početi dješavanje onih koji su najaktuelniji.

-Najveći problem ovog područja su  poplave,  i to  nešto što ovu mjesnu zajednicu i susjedne Tukove opterećuje. Mi smo, kao dio aktuelne vlasti, već preduzeli mjere u cilju rješavanja toga pitanja. S obziriom da je najvećim dijelom riješeno pitanje  kvaklitetnog snabdijevanja strujom, drugi problem je vodosnabdijevanje i  kanalizacija, na čijem se rješavanju radi,  tako da će,  ovo naselje dobiti i sve uslove za pokretanje i razvoj  poslovnih projekata- rekao je Tadić.                                 S.M.