-5.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

ŠTAFETA „OTPISANIH” POBJEDNIK BANJALUČKOG  POLUMARATONA

Najnovije vijesti

Ekipa  “Otpisani” iz Prijedora  ponovila je prošlogodišnji uspjeh pobijedivši ponovo na 3. banjalučkom polumaratonu. U veoma jakoj međunarodnoj konkurenciji učestvovalo je  98 štafeta. Štafeta “Otpisanih” imala je rezultat: 0:21:36 1:13:58 3:31, druga je bila štafeta “Mazatori” ( 0:22:35 1:15:54 3:36) a treća  štafeta Specijalna antiteroristička (0:39:59 1:21:03 3:51).

“Otpisani” su imali peh jer, pred  samu trku, povrijedio se  četvrti član štafete “Otpisanih” mladi Nemanja Šender, tako da su štafetu završili sa tri člana. Uz to, Slaviša Bunić, drugi senior u BiH i prvi u kategoriji veterana (preko 35 godina), imao je peh da mu patike rasijeku tetive i bilo je upitno hoće li moći završiti trku. Uprkos  bolovima koji su bili  nepodnošljivi, uspio je  prvi predati štafetu mlađem kolegi Saši Dobrijeviću, koji je, zajedno sa Božidarom Vujićem, uspio nametnuti takav ritam da do samog kraja pobjeda nije bila upitna.

Slaviša Bunić je, po završetku štafete, nastavio trku na 10,5 kilometara i osvojio 10. mjesto u ukupnom plasmanu.

Atletski fanatik Bunić kaže da ekipu “Otpisanih” čekaju mnogi izazovi a od brojnih  takmičenja  prioriteti su republičko i državno prvenstvo na stazi, štafetni maraton u Minhenu…

-Kraj sezone želimo završiti  kao šampioni države u ekipnom krosu i ponovo izboriti učešće na kupu evropskih šampiona. Ekipa je opstala uprkos činjenici da rade u teškim uslovima, bez sponzora, priprema, vitaminizacije. Dokazali smo se na domaćoj i međunarodnoj sceni uprkos što smo se cijelu zimu presvlačili na tribinama našeg gradskog stadiona. U surovoj borbi za opstanak Prijedorske atletike očekujem bolja vremena. Za sada ekipu sam finansiram, a naćićemo sponzore i stvoriti bolje uslove za rad i donijeti još veće rezultate. Na većim takmičenjima bili smo ravnopravnim sa profesionalcima i nismo bili amateri. Nerijetko smo  bili bolji od njih. Nije lako ali dolazi  naših 5 minuta, kaže skromni Bunić i podsjeća da brane titulu prvaka na jednoj od najjačih brdskih trka u Evropi -Zumberačka trka.

M.Bogun