2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

Studentima u Srpskoj besplatan smještaj u domovima

Najnovije vijesti

Smještaj u studentskim domovima u Republici Srpskoj biće besplatan za sve studente koji ostvare pravo na studentski dom, saopšteno je iz Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS.

“Sve troškove smještaja studenata u ustanovama studentskog standarda ubuduće će snositi Vlada Srpske”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ovo je definisano Odlukom o finansiranju smještaja i o sufinansiranju ishrane redovnih studenata u ustanovama studentskog standarda.

“Iz budžeta Republike Srpske biće obezbijeđeno 2.600.000 KM godišnje za finansiranje smještaja i 3,50 KM za sufinansiranje ishrane po jednom studentu dnevno”, navodi se u saopštenju Ministarstva. 

Iz Ministarstva ističu da je ovo još jedna mjera unapređenja studentskog standarda i uopšte visokog obrazovanja, jer je Zakonom o visokom obrazovanju uvedeno besplatno školovanje za sve studente od prve godine prvog ciklusa studija i prve godine drugog ciklusa studija, koji redovno izvršavaju svoje obaveze.

Nezavisne novine